Infrafűtés

Infrafűtés – a jövő fűtési technológiája

Az infravörös sugárzás – a fényhez hasonlóan – egyfajta elektromágneses sugárzás 0,75 és 1000 mikron közötti hullámhosszal. A látható fénynél hosszabb hullámokban terjed és emellett intenzív hőt kelt. Az infravörös sugarakat hullámhosszuk alapján a következő csoportokra oszthatjuk fel: közeli, közép és távoli infravörös sugárzás.

A napfény szemmel nem látható fénysugarainak egy részét is infravörös sugarak alkotják, a távoli infravörös sugarak a fénysugarak azon tartományához tartoznak, melyek hullámhossza 5 és 1000 mikron között található.

Az infravörös sugárzás sokrétű hasznosítása figyelhető meg napjainkban. Többek között alkalmazzák a kis távolságú vezeték nélküli kommunikációban (ld. TV távirányító), a haditechnikában, csillagászatban, infravö­rös fényképezésben, valamint az infravörös sugárzás egyik tartományát az úgynevezett távoli infravörös sugárzást fűtésre használják.

Ez az a sugárzástartomány, amely az emberi testbe 3-5 cm mélyen behatolva megnöveli az ott lévő molekulák rezgését (fölmelegíti az adott területet).
Az emberi szervezetre kifejtett összetett jótékony hatása is e tulajdonságának köszönhető.

Melyek ezek a jótékony hatások?

  1. Mivel az emberi testtel megegyező hullámhosszon sugároz, így természetes, jó közérzetet eredményez az emberi testnek ez a fűtési technológia.
  2. Mivel elsődlegesen nem a levegőt melegíti fel hanem a testeket, és tárgyakat, ezáltal a levegőt nem szárítja ki. Igazoltan antibakteriális.
  3. Ennek a technológiának köszönhetően elkerülhető a falak vizesedése, penészesedése.
  4. Mivel nem a levegőt melegíti, így nincs szállópor, ezáltal elkerülhető az asztmás vagy más légúti megbetegedések tárháza.

JOBBFÓLIA fűtésrendszer kialakítása

Azáltal, hogy egy olyan technológiáról van szó, ami szinte az ingatlanon belül bárhova telepíthető, nagyon könnyen és gyorsan tudjuk telepíteni. Beszélhetünk akár padó-mennyezet, vagy fal fűtésről is. Az ezzel a technológiával kialakított rendszer egyszerűen és gyorsan elkészíthető, illetve kifejezetten gazdaságos.

Az infrafűtés további előnye, hogy bármilyen burkolattal használható.

Telepíthető akár a falba, az álmennyezet fölé vagy a padlózatba. Mindegy, hogy parketta, szőnyeg, járólap vagy kőburkolat fedi a padlót, ez a fűtés akkor is a maximumot fogja nyújtani.

Míg bármelyik másik fűtési technológia kialakítása rendkívül időigényes lehet, és akár hetekig is eltarthat a radiátorok, vagy a fűtési csövek kialakítása miatt, addig a JOBBFÓLIA telepítése 1-2 nap alatt megoldható egy 100 m2-es ingatlan esetén.

A beruházási költség ezáltal alacsonyabb, hiszen nem kell a szakembereket hetkig fizetni.

Hőelosztás infrafűtés és a hagyományos fűtési rendszereknél.

Hagyományos fűtési rendszereknél megfigyelhető, hogy mivel elsősorban a levegőt melegítik fel, a meleg levegő felemelkedik és a helyére hideg levegő áramlik. Ennek következtében egyenetlen lesz a hőeloszlás, a padló szintjén viszonylag alacsony még a hőmérséklet, de a mennyezet magas­ságában már viszonylag magas, így nehezen alakítható ki gazdaságosan az optimális hőérzet.

A hűvősebb padló vagy falfelület, illetve a folyamatos levegőáramlás tovább ronthatja komfortérzetünket.

Infrafűtés esetén – működési mecha­nizmusából következően – egyenletes hőeloszlás valósul meg.

Elsősorban a szilárd testeket melegíti fel a levegő helyett és később ezek a testek adják át a hőt hősugárzás formájában – közvetítő közeg nélkül – az adott helyiség levegőjének.

A minden irányból érkező meleg kellemes hőérzetet biztosít.

Válasszon fűtési megoldásainkból!

Varázsoljon igazán "egészséges-meleget" magának a JOBBFÓLIA segítségével!

Díjmentes fűtésterv

Pin It on Pinterest