Infrafűtés Blog

Mi is az az infrafűtés?

2022 jún. 26. | Nem kategorizált

Honnan kapjuk a meleget?

Anno fizika órán beszéltek a tanárok valami olyasmiről, hogy a sugárzás többféle tartományra oszlik szét.
Az infravörös sugárzás a látható fény “alatt” kezdődik. Ez a sugárzás tehát az emberi szem számára láthatatlan, viszont a bőrünk érzékeli a melegét. Ez olyan érzés, mint amikor egy hűvösebb tavaszi napon hirtelen azt kezdjük érezni, hogy egy szál pólóban is akár el tudnánk lenni, mert közvetlenül érezzük a Nap sugárzását.

Ezen példákból kifolyólag bizonyítható, hogy amely tárgyat, testet érik a Nap sugarai, azokat közvetlenül felmelegíti.

Infrafűtés infravörös sugárzás

Hogyan optimalizáljuk?

A mi termékünk az infra fólia, ami ugyanúgy infravörös sugarakat bocsát ki. Különböző szélességekben kapható a fűtőfilm, és ezek különböző teljesítményben érhetőek el. Az, hogy milyen teljesítményű fóliát rakunk le, attól függ, hogy mekkora az épületünk energiavesztesége. Ha jobban szökik a meleg, nagyobb teljesítményű filmet kell lehelyezni, ha viszont a szigetelésünk minden igényt kielégít – mint egy passzív ház esetében – akkor elég a kisebb teljesítmény. Vannak olyan fűtőfóliák, amelyek rendelkeznek önszabályozó tulajdonsággal, így változtatni tudják a leadott energia mennyiségét.

Amit mi kínálunk

JOBBFÓLIA rendszerünk harmadik generációs fűtőfóliával működik. A harmadik generációs fóliák nagyon korszerűek és hibátlanul üzemelnek. Gyorsabban elérik a maximális teljesítményüket, mint korábbi változataik, hamarabb érezhetjük az általuk generált meleget, illetve ezek a fóliák már intelligensek, ugyanis érzékelik a rajtuk lévő bútorokat és a testeket, és ezeken a helyeken önállóan lecsökkentik a teljesítményt, így a lefedett helyeken nem melegszenek túl és nem mennek tönkre. A harmadik generációs filmek ezáltal igen biztonságosakká váltak az elődjeikkel ellentétben.

Néhányan összekeverik a fűtőfilmet a fűtőfóliával. Vannak olyan fűtési rendszerek, amelyek vékony, film kialakításúak, de nem állítanak elő sugárzó hőt, hanem egyszerű hőátadással működnek.

Figyeljünk arra, mivel burkoljuk le infrafűtésünket. Vannak olyan anyagok, amelyek visszaverik a hőt. Ilyen anyagokat ne tegyünk a fűtőfóliánkra, ugyanis nem fogja átengedni a sugarakat a helységünkbe, így nem fogjuk érezni, hogy fűtve van a szobánk (pl. alumínium). Viszont burkolhatunk betonnal, kerámiával, fával, szőnyeggel, téglával, márvánnyal, stb.

No description available.

Ha felkeltettük az érdeklődését az infrafűtés technológiája iránt, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

+36 30 922 3692
borsod@jobbfolia.hu

Korábbi Tartalmak

Pin It on Pinterest